Avancerade färgbehandlingar

Koaffyr – din hårfärgexpert i Malmö!

Koaffyr har en passion för vacker hårfärg och det lyser igenom i allt vi gör. Vi håller oss uppdaterade med de senaste trenderna liksom med de nyaste hårfärgprodukterna och alla färgtekniker som kommer ut på marknaden. Vi på Koaffyr strävar efter att du ska känna dig trygg och nöjd med ditt besök hos oss och vi tillämpar fasta priser där alla färger och nyanseringar ingår. Vi har två prisnivåer beroende på vilken frisör du bokar tid hos.

 

Önskar du balayage, folieslingor, face frame eller någon annan färgförändring?

Du har säkert hört dessa termer på sociala medier, som inspirerar och influerar oss alla som aldrig förr. Vi på Koaffyr förklarar vilka tekniker vi kommer att använda för att uppnå ditt drömhår. Du bokar bara avancerad hårfärgning och väljer vilken längd du har på håret, sedan lovar vi att välja de rätta teknikerna och färgerna för att uppnå din vision. Hos oss tillämpar vi fasta priser så allt färgmaterial ingår, även nyansering. Här berättar vi om de olika färgteknikerna som vi kan kombinera på olika vis.

 

Hittar du bilder med ditt drömhår?

Bra! Ta med bilderna till oss som är utbildade färgspecialister så försöker vi förverkliga dina idéer. Du bokar endast klippning med avancerad färgning, så använder vi de tekniker som behövs för att uppnå vårt mål.  Vi på koaffyr har koll på det senaste trenderna, färgerna, nyanserna, teknikerna.

 

Vad är Balayage, babylights, face frame?

Du har säkert hört dessa termer tidigare, men undrar kanske hur det utförs. Vi på Koaffyr kommer förklara vilka tekniker vi kommer att använda för att uppnå ditt drömhår. Du bokar bara avancerad färgning och väljer vilken längd du har på håret, sedan lovar vi att välja de rätta teknikerna och färgerna för att uppnå din vision. Hos oss tillämpar vi fasta priser så all färgmaterial ingår. Här nedan berättar vi om de olika färgteknikerna som vi obegränsat kan kombinera på olika vis.

 

Vad är balayage?

Balayage kommer från franskas svepa eller borsta och innebär att slingor målas med en pensel på fri hand. Detta gör varje balayage unik och personlig. En balayage gör vi oftast på axellånga eller långa hår. I flera år har balayage varit oerhört populärt. Detta beror främst på att
balayage ger en naturlig solkysst effekt till håret.

 

Hur utförs en balayage?

Färgen appliceras individuellt och anpassas efter varje person och tekniken fokuserar på mjukare övergångar till mörkare rötter som oftast inte rörs alls. Under färgbehandlingen arbetar frisören med olika färgnyanser som smälter in i varandra. Det är en naturlig och låg underhållsteknik som är anpassad för varje hårtyp. Beroende på dina önskemål ger detta antingen ett subtilt eller ett mer uttrycksfullt resultat.

 

Vad kostar en balayage?

Hos oss på Koaffyr så bokar du in avancerad färgning för långt hår med en behandlingstid på ca 3,5 timmar.

 

Vad är babylights och foliayage?

Babylights är en slingteknik där man gör slingorna extratunna och fina, från botten till toppen. Den här tekniken skiljer sig från vanliga slingor då man gör så många fler folieslingor — men utväxten blir mindre markant och håret får en mjuk och naturlig look.

 

Vad är foilayage?

Folie används för att göra en balayage med mer kontroll där man lägger foliepaketen i diagonala linjer, ofta tillsammans med low lights eller olika typer av blonda nyanser för att skapa vackra skiftningar.

Vad kostar babylights/foilayage?

Hos oss bokar du in avancerad färgning och väljer vilken hårlängd du har. Behandlingstid varierar från 2,5-3,5 timmar.

 

Vad är ombré?

En ombré är faktiskt en omvänd balayage som inte bryr sig om böljande övergångar eller mjuka konturer. Ombré kommer från franskans skugga. Tekniken innebär att färgen gradvis övergår från att vara mörk i hårbotten till ljusare i längder och toppar. Övergångarna är mer tydliga till skillnad från en balayage. När du ber om en ombré ber du oftast om två kontrasterande färger med en stark kant som övergång. Med en ombre kan du se skillnaden mellan mörkt och ljust mycket tydligare. Man kan också säga att en ombré är mellan en balayage och dip-dye.

 

Vad är en sombré?

En sombré är en soft ombré alltså med en mjukare mer subtil övergång än ombrén, där övergången mellan mörkt och ljust hår placeras närmare hårbotten för en mer naturlig look.

 

Vad är en flamboyage?

En modern version av ombré med mer naturlig övergång mellan de olika tonerna för att skapa mer djup.

Bäst utgångsläge för denna teknik är ett mellanlångt till långt hår med naturliga bruna toner.

 

Vad kostar en ombré/sombré/flamboyage?

Hos oss bokar du in avancerad färgning och väljer vilken hårlängd du har. Behandlingstid varierar från 2,5-3,5 timmar.

 

Vad är airtouch?

Airtouch är en slingbehandling där korta hårstrån separeras meden hårfön.

Vad kostar airtouch?

Hos oss på Koaffyr så bokar du in avancerad färgning för långt hår med en behandlingstid på ca 3,5 timmar.

 

Vad är dip dye?

En dip-dye är en färgningsteknik där det ser ut som om hårets toppar har doppats i färg. Du stöter ofta på en dip-dye med uttalade färger som rosa, blått eller övrig färg. Färgskillnaden i håret syns också väldigt tydligt.

Vad kostar en dip-dye?

Hos oss bokar du in avancerad färgning och väljer vilken hårlängd du har. Behandlingstid varierar från 2,5-3,5 timmar.

Vad är face-framing

Ansiktet ramas in med en ljusare ton genom att man applicerar slingor endast runt ansatserna och längst fram vid benan. Denna teknik kan kombineras med andra tekniker.

Vad kostar en face framing?

Hos oss bokar du in avancerad färgning och väljer vilken hårlängd du har. Behandlingstid varierar från
2,5-3,5 timmar

 

Vad är multicolor/crazy color?

Kreativa, färgglada hår är överallt. Du hittar det på catwalks, på gatan och till och med på kontoret. Sprakande färger och pastellfärger för modemedvetna människor som älskar att uttrycka sin attityd med sin hårfärg.

Vad kostar en multicolor/crazy color?

Hos oss bokar du in avancerad färgning och väljer vilken hårlängd du har. Behandlingstid varierar från 2,5-3,5 timmar

 

Vad är helblondering?

Om du vill ha en jämn blond färg, är det en helblondering du ska ha. Med den här metoden får du en färg utan oönskade skiftningar. Och om du är ute efter en crazy färg – typ blå, lila, gul, rosa eller regnbågsfärgad – är det en bra idé att grunda med en helblondering. Vid helblekning bleker du upp hela håret (längder + botten) till en och samma blonda färg. Eftersom gula nyanser uppstår vid en uppljusning, måste håret nyanseras för att uppnå önskat resultat. En helblekning används när man vill göra hela håret jämnt blekt, utan en slingad effekt. En helblekning ger en markantare utväxt än ett slingat hår.

 

 

Vad kostar helblondering?

Hos oss bokar du in avancerad färgning och väljer vilken hårlängd du har. Behandlingstid varierar från 2,5-3,5 timmar. Ditt utgångsläge och kvalitet på håret

bestämmer hur vi kan uppnå det önskade resultatet. Vid mörkt hår kan det krävas mer än en behandling för att uppnå önskat resultat.

 

Vad är nyansering/glow-behandling?

En toningsbehandling är perfekt för att boosta eller neutralisera färgtoner i håret och samtidigt ge fantastisk glans. Neutraliserar gula toner eller korrigerar en oönskad nyans. Nyansering ljusar inte upp håret utan ändrar bara tonen samt korrigerar varma/kalla reflexer. En nyansering/glow-behandling är som ett läppglans för håret. Behandlingen är ett mycket skonsamt sätt att ge håret en fräsch karaktär utan att påverka hårstrukturen. Finns i flera olika nyanser. Rekommenderas att fräscha upp håret med mellan stora, avancerade färgbehandlingar.

 

Har du grått hår?

Vissa upptäcker det i ung ålder, andra när de blir äldre. Ingen behöver färga eller dölja det längre – från att ha varit en tydlig åldersmarkör bär människor idag sitt gråa hår med stil och självförtroende. Färga eller slinga fram en grå nyans, eller behåll ditt hårs naturliga grå färg – oavsett vad du önskar så hjälper vi dig på Koaffyr!

 

Varför får vi grått hår?

Det är arvsanlagen som avgör hur tidigt du blir grå. Det finns i våra gener. Produktionen av pigmentet melamin minskar naturligt med åldern. En hårrot som slutar producera pigment gör det utväxande hårstrået vitt: hår som tidigare var svart, brunt, blont eller rött blir gradvis färglöst eller vitt – blandningen av pigmenterade och icke-pigmenterade hårstrån gör dock att håret ser grått ut. Några av trenderna för grått hår sträcker sig från askblond till silver samt grå och svarta variationer, inspirerade av salt och peppar. Oavsett hur ung eller gammal du är, så kan granny grey vara något för just dig.

 

Vad är grey blending?

Precis fått dina första silverstreck? Grey blending är perfekt för att få de första grå hårstråna att synas lite mindre eller för att få mycket grått hår att inte se så grått ut. Grey Blending-behandlingen täcker grått hår på ett mjukt sätt och eftersom färgpigmenten mattas av långsamt blir övergången till utväxten också mjukare

 

 

På frisörsalong Koaffyr i Malmö hjälper vi dig med avancerad hårfärgning. Vi är experter på hår och använder den teknik som passar ditt hår bäst samt för bästa resultat. Ring oss för att boka konsultation och för exakta prisuppgifter. 040-42 42 73